Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

2ª JORNADA VALÈNCIA CANVIA PEL CLIMA! 2020. UNA ALIANÇA PER A LA SOSTENIBILITAT EN TEMPS DE COVID

17 diciembre, 2020 @ 10:00 am - 1:30 pm

Des de la Delegació d’Emergència Climàtica i Transició Energètica de l’ajuntament de València es va posar en marxa en 2018 VALÈNCIA CANVIA PEL CLIMA!, una iniciativa destinada a posar en comú totes les propostes i accions relacionades amb l’adaptació i mitigació a la nostra ciutat per part de tots els sectors i col·lectius: públic, privat, acadèmia i ONGs. Com dèiem, es tracta d’un repte massa important per a afrontar-lo des d’un únic sector, disciplina o proposta i només amb la plena participació d’una ciutadania informada i compromesa amb el seu futur podrem generar l’aliança que fa falta per a fer front a una transformació que no ha de deixar a ningú arrere.

En 2019 repetírem l’experiència posant l’èmfasi en la transició energètica i aquest 2020 arribàrem just a temps per a celebrar el 4 de març una jornada presencial de participació en el full de ruta de la transició ecològica de València, de la qual van ser protagonistes les organitzacions ciutadanes. Després, se’ns va tirar damunt el corona i vam anar posposant primer i abandonant després la intenció de dur a terme la jornada física, pública i massiva que havíem previst al jardí del Túria.

Des de maig hem anat i vingut quant a la possibilitat d’organitzar alguna devolució o segona tornada d’aquella primera trobada 2020, sobre la participació en el disseny d’un full de ruta per a la transició ecològica de la ciutat i l’enfortiment d’una aliança ciutadana que la suporte. Doncs bé, no volem deixar que enguany acabe sense fer un passet més: farem una jornada telemàtica participativa. Al març van ser les organitzacions ciutadanes les que van protagonitzar l’esdeveniment i van reflexionar i van aportar raons i conclusions al full de ruta. En aquesta ocasió serà l’acadèmia l’actor convidat a prendre la paraula; la idea és reunir-nos en un escenari virtual que proporcionarà i facilitarà l’equip d’InGenio (UPV) per a conèixer les reflexions i el debat que protagonitzaran representants de l’acadèmia entorn de la transició ecològica dels campus d’aquesta ciutat. Els eixos d’anàlisis, diagnòstics i propostes seran l’energia, la mobilitat, el consum i els residus i la naturalització i les solucions basades en la naturalesa.

A tal fi estem preparant una jornada telemàtica dijous que ve 17 de desembre entre les 10’00 i les 13’30. L’agenda prevista incorpora primer un diàleg inspirador seguit de dues taules redones en les quals es debatrà entorn dels eixos esmentats; a continuació tindrem uns tallers participatius i una devolució de les conclusions del 4 de març per a integració de totes dues jornades. 

Els resultats seran incorporats als processos participatius previstos en la transició ecològica de la ciutat. El full d’inscripció incorpora una molt breu enquesta per a conéixer millor la vostra percepció; totes les dades es tractaran de manera anònima d’acord amb la normativa de protecció de dades.

Us demanem per tant que us reserveu la data si voleu assistir i us animem a participar aportant les vostres opinions i reflexiones a través del xat.

Detalles

Fecha:
17 diciembre, 2020
Hora:
10:00 am - 1:30 pm
Ver la web Evento